Манчестър Сити е готов да се раздели с двама сериозни играчи, за да се пребори с конкуренцията и да получи голмайстора Хари Кейн, твърди „Дейли Мейл“. 

Според изданието Гражданите са готови да предложат на Тотнъм Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус като част от сделката, за да си осигурят трансфера на английския национал, който е искан още от Манчестър Юнайтед и Челси. 

Нападателят иска да напусне Шпорите и вече е информирал клуба за това. Той е оценяван на около 150 милиона паунда, но засега президентът Даниел Леви отказва да го продаде. 

Надеждите на боса на Шпорите е да върне стария мениджър Маурисио Почетино, с когото Кейн работеше много добре и така да го убеди да остане, но не е сигурно, че ще успее да постигне целта си. 

Стърлинг и Жезус вкараха по 14 гола за Небесносините през последната кампания, която завърши с разочароваща загуба във финала на Шампионската лига. Въпреки че са на моменти непостоянни и двамата все още са едва на 26 и 24 години, така че евентуално подобно предложение от „Етихад“ вероятно изобщо не би било лошо за Тотнъм.