За Хари Кейн Англия е по-силен отбор и в по-добро състояние сега, отколкото преди световното първенство през 2018-а година. 

Тогава тимът все пак стигна до полуфиналите, където загуби от Хърватия, който ще бъде първият съперник на Трите Лъва на предстоящите еврофинали в неделя. 

„Да, мисля, че сега сме много по-добри оттогава. Преди 3 години в навечерието на турнира не бяхме съвсем наясно в какво състояние сме. Представихме се обаче много добре и използвахме момента”. 

„Сега сме по-опитни, тъй като момчетата натрупаха повече увереност и опит не само в клубовете си, но и участвайки именно на турнира през 2018-а. Затова мисля, че сме в доста добро състояние. Разбира се има още много работа, която трябва да свършим, тъй като няма как просто да се обърнем и да спечелим турнира” заяви Кейн. 

„Не сме печелили национален трофей от много отдавна, така че трябва да сме много силни психически, за да успеем. Напрежението също е голямо, а пътешествието ще е много трудно, но ние сме готови да прегърнем предизвикателството” добави той. 

„Все още съм само на 27, но въпреки това съм един от най-възрастните в отбора. Мисля, че разполагаме с отличен баланс, но трябва да се подготвим добре. За такъв турнир се нуждаеш от дълбочина, а при нас има голяма конкуренция и това ме радва” каза още Кейн.