Със сигурност предстоящото европейско първенство ще предложи невероятни сблъсъци, с най-добрите играчи от Стария континент. За съжаление обаче има и някои имена, които ще липсват. След обявяването на отбора на Англия и на още няколко държави вече станаха ясни всички участници на европейското, така че по-долу ви предлагаме една любопитна класация на десетте най-скъпи липсващи играчи на Евро 2020, според популярния сайт Transfermarkt.

Ерлинг Холанд

Може би най-големият липсващ на европейското ще бъде Ерлинг Холанд. Младия норвежец, който вече си изработи статута на мега звезда е истинска голова машина, като направи и страхотен сезон с Борусия Дортмунд. Той стана и голмайстор в Шампионска лига, като през цялото време спортният букмейкър palms bet го считаше за един от големите фаворити за приза. Неговата цена се определя на 99 милиона паунда. Норвегия обаче не успя да се пребори за мястото си на финалите.

Ян Облак

За мнозина това е дори най-добрият вратар в света, като тази година той успя да спечели и Ла Лига с екипа на Атлетико Мадрид. Словения обаче също не успя да се класира за Евро 2020, така че няма да видим оценявания на 81 милиона паунда Ян Облак. Любопитно е, че страната притежава и Самир Ханданович, който е друг от най-добрите вратари в света. 

Сергей Милинкович Савич

През последните години доста се обсъжда името на Сергей Милинкович Савич, чиято цена се определя на 63 милиона паунда. Сърбия също не успя да се добере до финалите, след драматична загуба от Шотландия.

Миралем Пянич

Пянич може и да не получава много възможност за изява в новия си отбор Барселона, но той си остава един от големите липсващи имена на европейското, тъй като Босна и Херцеговина също не успяха да се класират. Цената на футболиста се определя на 36 милиона паунда.

Мартин Йодегор

На 36 милиона паунда се оценява и Мартин Йодегор от Норвегия. Той е само на 22 години и заедно с Холанд са считани за големи таланти, които да донесат успехи на страната си, но очевидно не точно на Евро 2020.

Филип Костич

Филип Костич е още един сръбски национал, който съответно също няма да вземе участие на шампионата. Той направи силен сезон с Айнтрахт Франкфурт, а пазарната му цена се счита, че е в размер на 28.8 милиона паунда.

Костас Манолас

Точно толкова се счита, че е цената и на Костас Манолас. Той е играч на Наполи и се счита за един от най-добрите гръцки състезатели, които няма да усетят емоцията от Евро 2020. 

Никола Миленкович

Малко по-ниска е цената на 23-годишния Никола Миленкович - 25.2 милиона паунда. Той отново е сръбски национал, а също и играч на Фиорентина, но интерес към него има и от Ювентус.

Мараш Кумбула

Ето че и Албания има представител сред най-скъпите играчи, които няма да участват на Евро 2020. Това е младият Мараш Кумбула, който е само на 21 години и според оценката на Transfermarkt, цената му е 24.3 милиона паунда.

Стефан Савич

Класацията се затваря от бранителя на Атлетико Мадрид Стефан Савич, който макар и да не е първа младост, се оценява на 22 милиона паунда.