Швейцария, Полша и Белгия са най-прецакани на предстоящото европейско първенство, тъй като ще пътуват най-много за мачовете си. 

В същото време Англия, Италия, Испания, Нидерландия и Германия ще имат домакински комфорт почти през цялата надпревара, която ще започне утре. Те ще играят и трите си срещи от груповата фаза у дома. 

В група А швейцарците ще изминат повече от 10 011 километра, тъй като в Баку ще играят с Уелс и Турция, а между тях ще пътуват и до Рим, за да се изправят срещу Скуадра Адзура. 

В група Е поляците ще прелетят 9 456 километра от север на юг, стартирайки кампанията в Санкт Петербург срещу Словакия, след това пътувайки до Севиля за мача с Испания и ще се върнат в Русия, за да срещнат Швеция. 

Звездите на Белгия също ще прекарат доста време във въздуха и ще изминат 9157 км. Хората на Роберто Мартинес ще стартират в Санкт Петербург срещу Русия, след това ще пътуват за Копенхаген за мача с Дания и пак ще се върнат край река Нева. 

Ако отборите продължат напред изминатата дистанция ще се увеличи в зависимост от това къде ще бъдат елиминационните мачове.