Полузащитникът на Англия Калвин Филипс бе засипан с похвали след отличното си представяне при победата над Хърватия. 

Халфът на Лийдс не само направи отличната асистенция към Рахийм Стърлинг, но и през цялото време действаше страхотно в средата на терена и напълно оправда включването си сред титулярите. 

„Времето бе доста топло и това ни се отрази. Мисля обаче, че играхме добре и чувството да дам асистенция и да спечелим е страхотно. Аз просто се опитвам да помагам на отбора и да бъда максимално полезен” коментира Филипс след мача. 

„Калвин е много подценяван, но той започна отлично кариерата си в националния отбор и днес бе великолепен през цялото време” заяви селекционерът Гарет Саутгейт.  

„Като се има предвид, че той играеше в Чемпиъншип само допреди година, това е невероятна история. Той прогресира изключително много и умее да контролира случващото се на терена, макар и да е толкова близо до защитата. Мисля, че бе наистина брилянтен, заради начина, по който даваше баланс в халфовата линия” изтъкна Франк Лампард. 

„За мен Калвин Филипс бе играчът на мача” отчете легендата Алан Шиърър. „Той игра фантастично от началото до края. Носеше енергия, но и зрялост, абсолютно всичко, което се иска от един халф. Включваше се в атака, помагаше в защита, а подаването му за гола бе прекрасно. Абсолютно фантастичен” каза още той.