Героят за Чехия Патрик Шик призна след победата над Шотландия, че е проучил позицията на вратаря Дейвид Маршал и това му е помогнало да вкара. 

Нападателят на Байерн Леверкузен откри с глава в края на първото полувреме, след което в 52-ата минута отбеляза с удар от над 45 метра и затвърди успеха с 2:0. 

Шик изигра отличен мач, като имаше възможност дори и за хеттрик, но от добра позиция стреля в тялото на вратаря на Шотландия. Феновете обаче вече призоваха попадението му да бъде обявено за гол на турнира. 

„Още през първото полувреме видях каква позиция заема техния вратар и това ми помогна. Видях, че той отново е напуснал вратата си и стрелях и се получи наистина хубав гол“ обясни Шик след впечатляващото си попадение. 

„Иначе срещу нас винаги се играе трудно, тъй като разполагаме с много играчи, които работят здраво. Шотландия бе труден съперник, но ние бяхме подготвени за тяхната тактика. Най-важното е, че спечелихме“ добави той. 

Нападателят има 8 гола в последните си 11 мача за националния тим, а с общо 13 с националния екип в 27 мача, вече е 9-и в ранглистата на страната, като изпревари Марек Янкуловски и Томаш Несид.