Звездите на Белгия Кевин де Бройне и Еден Азар не са контузени сериозно, но въпреки това участието им в 1/4финала срещу Италия в петък на Евро 2020 е сериозно застрашено. 

Двамата бяха заменени при трудната победа над Португалия, като лидерът на Манчестър Сити напусна с проблем в глезена в началото на второто полувреме, а Азар излезе малко преди края с мускулен проблем в задната част на бедрото. 

„Първоначалната информация от лекарите на отбора е положителна. При тях няма сериозно увреждане, но времето ни притиска и няма как да са напълно готови за следващия мач. Това, което можем да направим е да работим по възстановяването им ден за ден и да се опитаме да ги вдигнем за мача“ заяви селекционерът Роберто Мартинес. 

Думите му все пак показват, че двамата едва ли ще стартират в сблъсъка, но пък вероятно има шанс да се появат в игра в по-късен етап от двубоя, което е добра новина за Червените дяволи. 

„Бяхме доста притеснени в началото, но резултатите от тестовете ни успокоиха, така че ще видим какво ще стане“ добави наставникът, който вероятно ще погледне към Дрийс Мертенс и Яник Караско за предстоящия мач срещу Скуадрата.