Представилият се отлично на европейското първенство с екипа на Италия Леонардо Спинацола, претърпя успешна операция, обявиха от клуба му Рома. 

Левият защитник пострада по време на победата над Белгия, получавайки разкъсване на ахилесовото сухожилие и както се очакваше бе опериран във финландския град Турку. Възстановяването му ще продължи около 6 месеца, но е малко вероятно да играе през 2021-а. 

„Леонардо Спинацола претърпя операция в понеделник за възстановяването на ахилесовото сухожилие на левия крак, след като пострада при победата над Белгия на 2 юли. Хирургическата процедура бе извършена в Турку, Финландия, от проф. Ласе Лемпайнен под наблюдението на клубния лекар д-р Масимо Манара и премина успешно“ се казва в официалното съобщение на Рома. 

В Инстаграм бе публикувана и снимка на усмихнатия Спинацола лежащ в болничното легло с надпис под нея: „Операцията мина добре. Благодаря на всички за подкрепата. Броенето започва сега. Скоро ще се видим“. 

Във вторник вечерта Италия среща Испания в полуфиналите на Евро 2020, а съотборниците на бранителя със сигурност ще играят и за него в опита на Скуадрата да стигне до финала.