Една от легендите на датския футбол Брайън Лаудруп припомни, че и през 1992-а година в полуфинала никой не е слагал в сметките Дания в сблъсъка с Нидерландия. 

Тогава тимът успя да излезе от групите, но срещу Лалетата, за които играеха Гулит, Райкард, Ван Бастен и още от героите от 1988, въпросът бе с колко гола ще загуби Червения динамит. 

Датчаните обаче изиграха фантастичен мач, като водеха почти до края с 2:1, а след като Ван Бастен изравни, се стигна до дузпи, които те спечелиха, а след това шокираха на финала и Германия. 

„Да бием Англия на „Уембли“ не е невъзможно. И през 1992-а всички ни бяха отписали срещу Лалетата, за които играеха Ван Бастен, Гулит, Бергкамп, Куман и Райкард. Ние обаче ги победихме. Сега футболът е различен, но ако Дания се опре на основите на играта, може да стигне до финала“ заяви Лаудруп пред „Дейли Мейл“. 

„Много е важно да се стартира добре, защото се видя, че в края срещу Чехия тимът бе изморен. Това, че Англия все още не е получила гол не ме притеснява, защото се видя, че Дания може да бележи, дори и без Кристиан Ериксен. Момчетата просто прегърнаха този шанс и се справят прекрасно. Първият гол ще бъде ключов, а за Дания ще е от огромно значение да не изостане рано в мача“ добави той. 

„За мен въпросът е коя атака ще има ден и кой от играчите ще може да направи раликата. За нас е лошо, че Хари Кейн намери формата си точно сега. Стърлинг също прави страхотен турнир. Освен това не искам да видя в игра Джак Грийлиш. Ще трябва да се браним и да бъдем солидни, това е ясно. Факторът „Уембли“ също не е за подценява, но историята показва, че понякога датчаните обичат да са аутсайдери“ каза още Брайън Лаудруп.