Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн и доскорошният мениджър на Тотнъм Жозе Моуриньо критикуваха по-опитните играчи в отбора на Англия за това, че не са изпълнили дузпа, а са оставили 19-годишния Букайо Сака да бие последният удар. 

Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо пропуснаха преди него и младокът, който никога не бе изпълнявал дузпа за клубния си тим Арсенал, не успя да преодолее Джанлуиджи Донарума. 

„Ако си Стърлинг или Грийлиш не можеш да гледаш едно 19-годишно момче изпълнява дузпа преди теб, просто не можеш. Няма как да оставиш това да се случи. Те имат много повече опит, Стърлинг е печелил серия трофеи и просто трябваше да поемат отговорността пред Букайо“ заяви Кийн. 

Той бе подкрепен и от Жозе Моуриньо, който също в ролята си на анализатор критикува Гарет Саутгейт за това, че е оставил Сака да изпълнява последната решаваща дузпа. 

„Мисля, че не е правилно да оставиш всичко в този момент върху раменете на един толкова млад играч и аз силно съчувствам на Сака. Къде бяха в този момент Стърлинг, Стоунс и Шоу?“ заяви Специалния.