Селекционерът на Турция Шенол Гюнеш остана разочарован от тежката загуба с 0:3 от Италия в откриващия мач на Евро 2020. "Адзурите" тотално надиграха южните ни съседи и успехът им можеше да е още по-убедителен.

"Не беше нашият ден. Губехме топката и не можехме да изнесем топката в предни позиции. Италия бе по-добрият тим и заслужено победи. Това е турнир. Остават ни още два мача. Трябва първо да се подготвим за срещата с Уелс. Изправихме се срещу един от домакините в откриващия мач. Надявахме се да покажем какво можем, но те бяха по-добри от нас. Печелеха топката по-често и не я губеха. Използваха по-добре терена и изглеждаха по-добре подготвени от нас. Колкото по-добре играеха те, толкова ние се отдалечавахме от нашата игра Опитахме, но не успяхме да направим това, което искахме. Можехме да играем по-агресивно, но не се получи", заяви Гюнеш.

"Точките, които можехме да спечелим, щяха да са ни от голяма полза, но ние се изправихме срещу отбор, който не е губил от доста дълго време. Щеше да е добре да вземем някакви точки, но това е част от играта. Ако бяхме победили, нищо нямаше да е решено. Остават ни още два мача и трябва да опитаме да ги спечелим. Дано срещу Уелс покажем какво можем и да вземем точките, които ни трябват", допълни специалистът.

Снимка: БГНЕС