Йоахим Льов е най-високо платеният селекционер на Евро 2020, показва справка на руския сайт Sports.ru. Опитният специалист, който след края на турнира ще напусне, прибира по 4,75 млн. евро на година. Веднага след него се нарежда треньорът на световния шампион Франция Дидие Дешан – 4,39 млн. На трето място са Гарет Саутгейт (Англия) и Франк де Бур (Нидерландия). И двамата взимат годишна заплата от 3 млн. евро, но възнаграждението на селекционера на Трите лъва може да се счита за малко по-голямо, тъй като той има доста бонуси в договора си.

Интересно име се появява на пето място в тази своеобразна класация – Станислав Черчесов, чиято Русия тотално се провали на състезанието и вече отпадна – 2,50 млн. евро. За справка - зад него са наставникът на Португалия Фернандо Сантош (2,25 млн.), предводителят на Италия Роберто Манчини (2,00 млн.), Луис Енрике (Испания, 1,50 млн.) и Владимир Петкович (Швейцария, 1,32 млн.). Топ 10 завършва селекционерът на Белгия Роберто Мартинес, който взима 2 пъти по-малко от Черчесов – 1,20 млн. евро. Шенол Гюнеш (Турция) е с възнаграждение от 1 млн. евро, което означава, че точно 11 наставници преминават тази граница, а останалите 13 взимат по-малко.

С най-ниска заплата е треньорът на Северна Македония Игор Ангеловски. Той прибира едва 0,09 млн. евро на година. Малко повече според договора си е възнаграждението на ЩефанТаркович (Словакия, 0,18 млн.евро), МаркуКанерва (Финландия) пък е с 0,19 млн. евро.