Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович сподели след отпадането от Испания на 1/4-финал, че в Англия нямаше да дадат червен картон на Ремо Фройлер.

"Поздравявам испанците. Те искаха да спечелят още в редовното време, но го направиха чак след дузпи. Гордея се с моите футболисти. Червеният картон оказа голямо влияние".

"В Англия това щеше да е нарушение, но не и червен картон. Ако бяхме стигнали до полуфиналите, щеше да е заслужено. Няма от какво да се оплача, просто свалям шапка на играчите”, сподели Петкович след двубоя. Той разкри, че изпитва смесени чувства.

"Показахме на какво сме способни. Напускаме турнира с високо вдигнати глави. От друга страна, не може да няма разочарование, защото бяхме толкова близо до нещо голямо. Но сякаш положителните емоции надделяват".

"Аз винаги се опитвам да мисля позитивно. Преди дузпите казах на футболистите, че те вече са герои. В края не ни достигна енергия, а дузпите винаги са лотария. Този път ние загубихме”, добави още селекционерът на Швейцария, цитиран от БНР.