Броени часове преди Кристиан Ериксен да се строполи на терена през първото полувреме на мача Дания - Финландия по време на Евро 2020, от Международния съюз на професионалните футболисти (ФИФ Про) споделиха, че в следващите месеци ще се направи всичко възможно графикът на играчите да бъде разреден с цел да се гарантира здравето на състезателите.

Именно инцидентът с датчанина обаче може да ускори процеса, тъй като в последната година календарът за футболистите излезе извън всякакви рамки заради коронавируса.

"За последните четири години играчите по света ни казаха, че календарът не е направен адекватно. Не отговаря на нуждите на футболистите. Условията по време и около мачовете изтощават психологически. В следващите месеци ще преговаряме с ФИФА и с останалите заинтересовани страни за изготвяне на по-приемлив план, който да гарантира сигурността на играчите на и извън терена. За нас гласът на футболистите е най-важният в този разговор", заяви генералният секретар на съюза Йонас-Баер Хофман в отворено писмо.