Дания тръгва на бой последен в името на Кристиан Ериксен. "Червеният динамит" се нуждае от задължителна победа над Русия и добро стечение на обстоятелствата, за да стигне осминафиналите след поражението с 1:2 от Белгия. 

Мачът беше спрян в 10-ата минута в чест на получилия сърдечен арест капитан. На трибуните на стадион „Паркен“ опънаха огромно знаме с надпис „Цяла Дания е с теб, Кристиан“.

„Казах в съблекалнята на момчетата, че съм разочарован единствено от резултата – коментира селекционерът Каспер Хюлманд, цитиран от "Труд". – Не очаквах много от мача, но съм изпълнен с гордост от моя отбор. Преди четири дни сред тях не е вече един от най-добрите им приятели.  И въпреки това те играха толкова силно. Тотално доминираха срещу Белгия, която е най-силният отбор в света. Кристиян е в сърцата ни и заради него искам да се класираме напред.“

Дания поведе чрез Юсуф Поулсен, но не успя да спре суперзвездата Кевин де Бройне. Нападателят на Манчестър Сити първо асистира за изравнителния гол на Торстен Азар, а после сам вкара втори. Де Бройне отказа да се зарадва – в името на Кристиан Ериксен.