На интересен детайл от физиката на Еден Азар се спря Яя Туре, докато анализираше играта на белгийския футболист. Котдивоарецът Туре, който неведнъж се е изправял срещу Азар през годините си в Манчестър Сити, смята, че голямото дупе е причината крилото да получава толкова контузии напоследък.

"Смешна работа е колко голямо е дупето му. Това е причината за контузиите му през последните две години. Бузите му са толкова едри, че натежават на колената и глезените му. Явно там отива цялата мазнина от бургерите от "Макдоналдс". Тази тежест в задната му част поражда дисбаланс", написа цитираният от webcafe.bg Туре в своята колонка за The Athletic.

Все пак африканецът смята, че капитанът на Белгия умее да превръща този си недостатък в плюс и да използва дупето си, за да блокира противниковите защитници.

"Така той изтласква противника и се получава направо като удар. Дупето на Азар е много важно за начина му на игра. И други футболисти използват своите по подобен начин - Антоан Гризман, Луис Суарес, Серхио Агуеро, но няма по-добър от Еден", категоричен е бившият халф.

За теглото на Азар се говори още от първите му дни в Реал Мадрид, а самият той е признавал, че има проблем с килограмите.