Въпреки че отказа да бъде включен в състава на Нидерландия, Върджил ван Дайк все пак може да бъде част от делегацията на "лалетата" за предстоящото Евро 2020.

Британският "Мирър" съобщава, че селекционерът Франк де Бур планира да вземе 29-годишния защитник под някаква форма на помощник-треньор, за да може Ван Дайк да помага на съотборниците си с опита си и да ги мотивира допълнително.

Ван Дайк обяви, че няма да може да вземе участие на Евро 2020, тъй като иска да довърши възстановяването си от скъсаните връзки в коляното. Бранителят пропусна почти целия минал сезон заради травмата, заради което не иска да прибързва със завръщането си на терена.

"Върджил е изключително важен за нашия отбор и носи допълнителна мотивация - фактор, който е от ключов за момчетата в последните няколко години. Всички в отбора се радват на присъствието му", коментира цитираният от webcafe.bg Де Бур.

Ван Дайк бе част от делегацията на Нидерландия и в проверката срещу Шотландия, завършила наравно 2:2. Помагаше с каквото можеше на съотборниците си и за последната контрола - победа с 3:0 срещу Грузия, преди началото на Евро 2020.

Нидерландия е в една група с Австрия, Северна Македония и Украйна, като в първия си двубой се изправят срещу селекцията на Андий Шевченко.