Шотландия и Англия си врътнаха скучновато 0:0 на "Уембли" в среща от група "D" на Евро 2020.

Като цяло "гайдарите" могат да съжаляват, че не си взеха победата, след като през по-голямата част от мача доминираха над "трите лъва", но изпуснаха страхотни положения и във втори мач не успяха да вкарат.

Англия от своя страна разочарова и определено може да се радва на точката, след като се отчете само с един удар на Джон Стоунс в гредата.

В тази група лидер е Чехия с 4 пункта, толкова имат и англичаните, Хърватия и шотландците са с по една точка. 

Подробности от срещата по минути можете да видите ТУК


Изненадващо Шотландия започна по-добре срещата и можеше да вкара още в вачалото. В 4-ата минута топката достигна до Че Адамс, който стреля от точката на дузпата, но право в крака на Джон Стоунс, който спаси сигурен гол.

Отговорът на Англия не закъсня. Осем минути по-късно Джон Стоунс се извиси след ъглов удар и с глава прати топката в лявата греда на Шотландия.

Страхотно начало, но в следващите минути действията се пренесоха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

"Гайдарите" стояха по-добре, докато "трите лъва" бяха твърде припряни и плахи. В 25-ата миута Кийран Тиърни стреля силно от дъгата на наказателното поле, но топката мина високо над вратата на домакините.

След половин час игра дойде и най-чистото положение за Шотландия през това първо полувреме. Тогава Стивън Одонъл получи топката отдясно на вратарското поле и стреля от воле, но Пикфорд направи страхотно спасяване с една ръка. До почивката двата отбора така и не създадоха нещо по-сериозно. 

Англия започна атакуващо второто полувреме и набързо създаде две голови ситуации, но последователно Маунт и Рийс Джеймс не успяха да преодолеят Маршал.

Шотландия въобще не се притесни от това и на свой ред можеше да вкара. В 57-ата минута Че Адамс получи топката сам в наказателното поле, но се замота да нанесе удар и изпусна уникално положение. Шотландия продължи да доминира и да притиска здраво слисаната Англия.

В 62-ата минута Дайкс стреля от воле с левия крак и топката летеше към мрежата на Пикфорд, но Рийс Джеймс от голлинията изчисти и спаси домакините.

Англия тотално се изгуби в атака и най-показателно за това бе смяната на звездата Хари Кейн, който напусна в 74-ата минута за сметка на Маркъс Рашфорд.

До края играта се водоше основно в средата на терена и така заслужено двата отбора си поделиха по точка.

Англия - Шотландия 0:0

Ангрия: Пикфорд, Шоу, Стоунс, Мингс, Рийс Джеймс, Райс, Филипс, Маунт, Фодън, Стърлинг, Кейн

Шотландия: Маршал, Тиърни, Ханли, Мактомини, Гилмор, Робъртсън, Макгрегър, Мактин, О Донъл, Дайкс, Че Адамс