Настъпи моментът за гвоздея на 1/8-финалите - Англия срещу Германия е мегасблъсъкът на Евро 2020, в който цял свят ще впери поглед. 

Селекционерът на островитяните Гарет Саутгейт може да изкупи част от греха си от Евро ’96. Тогава бранителят изпусна решаваща дузпа, а Бундестима се класира за финал, спечелен срещу Чехия с 2:1 насред „Уембли“. По ирония на съдбата днешният мач е на същият този митичен стадион.

В навечерието на срещата наставникът на Англия получи изненадващо послание от… Юрген Клинсман, капитан на Германия от 1996 година.

"Санчо е добре известен тук заради това, което прави с Борусия Дортмунд. Той е само на 21 години, но беше впечатляващ през последните сезони. Именно той е футболистът, от когото Германия трябва да се страхува, ако играе. Те знаят колко е добър. Това, което го прави специален, е отличната му техника и бързина. Той е безстрашен. Обичам да го гледам как играе, поеме ли топката, феновете затаяват дъх", заяви цитираният от "Труд" Клинси.

Сблъсъкът между Англия и Германия започва в 19.00 часа българско време. Можете да следите мача на живо по минути в Gol.bg.