Англия крачи уверено към първи трофей на европейски финали. Тимът на Гарет Саутгейт вкара четири безответни гола на Украйна в единствения си мач далеч от „Уембли“. Следва 1/2-финал с Дания отново в Лондон. Легендата на „трите лъва“ Алън Шиърър предупреди тима, че идва сериозно изпитание.

„Дания е тотално различен тест от Украйна – анализира Шиърър, автор на 30 гола с екипа на Англия. - Те ще дадат далеч по-сериозен отпор. Датчаните имат нагласата, че могат да направят нещо изумително на Евро 2020. Говорих с Гарет Саутгейт, който призна, че не може да се наслади на победата така, както, когато играем у дома. Но съм сигурен, че в момента се усмихва. Никой не иска турнирът да приключва, най-вече играчите, които дадоха толкова емоции на страната. Има редица причини да се чувстваме уверено. Започнахме бавно, но набираме сила с всеки изминал двубой.“

Хари Кейн вкара нови 2 гола и единствен заплашва водещите реализатори на Евро 2020 Патрик Шик и Кристиано Роналдо. Нападателят на „Тотнъм“ има 3, а лидерите са с по 5, но техните отбори вече отпаднаха.

А срещу Украйна тимът записа 7 мач поред без допуснат гол, пише "Труд". „Сухите“ минути за Джордан Пикфорд вече са 662 – исторически момент за „трите лъва“. За пръв път от 1966 година Англия вкара 4 на елиминационна фаза след 4:2 на Мондиал `66.

Успехът бе съпътстван от обичайните ексцесии с фенове от Острова. Общо 9 души бяха арестувани в Лондон по време на празненствата. Двама полицаи пък бяха откарани в болница, но нараняванията им не са сериозни.

Снимка: БГНЕС