В Англия, където в момента скоростно се разпространява делтавариантът на коронавируса, отпразнуваха разюздано класирането на националния отбор за полуфиналите на европейското първенство.

Погромът с 4:0 над Украйна на “Олимпико” в Рим явно накара феновете да са едва ли не убедени, че изкачването на континенталния футболен Олимп е само въпрос на време.

Навсякъде в страната народът изпадна в екстаз. Успехът бе отбелязан типично по английски начин, който често е демонстриран и по Българското Черноморие.

Количеството на радостта бе измерено в литри разновиден алкохол, предимно бира. Купонът с много песни и викове набираше скорост и това доведе до сблъсъци с полицията, пише "24 часа". 9-има запалянковци бяха арестувани, а двама униформени попаднаха в болница.

Цялата тази суматоха се случваше без капка и следа от спазване на някакви мерки против разпространението на коронавируса. Хора с маски почти не можеше да се видят, а в тълпите празнуващи фенове, разбира се, за социална дистанция нямаше как да става дума.

Полуфиналите и финалът на европейското ще се играят на “Уембли” в Лондон, което означава, че при продължаване на победния ход на Англия мащабите на веселбата ще растат главоломно.

А серията на тима, воден от селекционера Гарет Саутгейт, доби наистина впечатляващ вид след победата над Украйна в Рим. За петата си победа англичаните вкараха 4 гола, което досега не бяха правили на европейско първенство.

Вратарят Джордан Пикфорд продължава да не е пуснал гол. Това се случва в общо 7 мач и общо 662 мин, което е рекорд за английския национален отбор.