Футболът е велика игра, която може да те издигне на пиедестал след само 90 минути, но и да паднеш отвисоко за същото време. Двама от доскорошните любимци на своите страни се превърнаха в антигерои. Алваро Мората от Испания и Маркус Берг от Швеция бяха разкъсани от критики от фенове и журналисти. 

Нападателят на Ювентус бе освиркван от свои фенове по време на първото нулево реми на Евро 2020. Таранът изпусна най-чистото положение, а пресата в Испания се нахвърли и върху селекционера Луис Енрике, предпочел Мората пред Жерар Морено. След мача в Севиля таранът на Юве получи най-ниската оценка от испанския всекидневник „Марка“.

„За мен Мората е страхотен играч, който прави добри неща както в атака, така и в защита – обоснова се самият специалист, цитиран от "Труд". – Не вкара, но това е нещо, с което трябва да се справи. Свикнал е. Много по-лесно е, когато привържениците са на твоя страна.“

Нещо повече, според изданието, Енрике ще заложи отново на бившия таран на Реал в предстоящия мач с Полша. Подкрепа за Мората имаше и от съблекалнята.

„Може би той ще играе в следващия двубой, ще вкара 3 гола и ще затвори устите на всички – обяви бранителят Аймерик Лапорт. – Мората дава много на отбора.“

Сходен проблем имаше и Маркус Берг. Дългогодишният национал на скандинавците бе засипан с обидни квалификации след пропуск на празна врата през втората част. Футболната асоциация на Швеция е готова да внесе оплакване в полицията, за да бъдат разследвани злосторниците. 

Стари публикации на тарана на Краснодар в инстаграм са били засипани с негативни коментари по негов адрес. Сходни проблеми федерацията имаше и през 2018 година, когато го отнесе Джими Дурмас след мач с Германия на мондиала.