На прага ли сме на една от големите изненади в крайното класиране на групите от Евро 2020? След 2 мача класирането на Испания виси на косъм, тъй като тимът на Луис Енрике има само две точки в своя актив. От развоя до момента не е невъзможно шампионатът да загуби един от основните си фаворити. В последния кръг Ла Фурия Роха отново излиза на терена в Севиля в двубой с представящия се добре аутсайдер Словакия.

В търсене на първа победа Луис Енрике ще опита да спаси Испания с куп промени по състава. Местните медии разкриха, че селекционерът е пробвал вариант с цели шест промени на тренировка. От началото на европейското първенство специалистът използва една и съща халфова линия в лицето на Коке, Родри и Педри, но сега се очаква на местата на първите двама да стартират Серхио Бускетс (възстановен от коронавирус) и Тиаго Алкантара. В нападение ще "изгори" Дани Олмо, тъй като Лучо планира да пусне на неговото място Пабло Сарабия, който да си партнира в предни позиции с Алваро Мората и Жерар Морено.

В защита също се задават рокади. Селекционерът е решил да смени и двамата бекове. По левия фланг за мястото на Жорди Алба е гласен Хосе Гая от Валенсия, а отдясно позицията на Маркос Йоренте ще бъде дадена на Сесар Аспиликуета (европейски клубен шампион с Челси). Ако плановете на Лучо се сбъднат, в центъра на защитата Аймерик Лапорта ще има нов партньор в лицето на Ерик Гарсия (вместо Пау Торес).

Словаците също правят сметки за класиране, след като стартираха с три точки (победа с 2:1 над Полша). Тимът игра добре на контра и успя да се възползва максимално от статичните си положения. Отборът бе подпомогнат и от червения картон на Криховяк, който обезкърви поляците на старта. След това и срещу Швеция словаците бяха на косъм да откраднат точка, която щеше да ги остави на първата позиция и да ги класира за директните елиминации. Късен гол на Форсберг от дузпа обаче оформи крайното 1:0 в полза на Трите корони, които бяха по-добрият тим на терена.

Испания пък изигра два много сходни двубоя с Швеция и Полша. Срещите се развиваха изцяло пред вратата на противника, а положенията в полза на Ла Фурия Роха не бяха никак малко. Имаха общо 28 удара, от които 10 точни. Те обаче бяха достатъчни само за един гол, който не бе победен. Мората се отчете с фрапантни пропуски и в двете срещи, а Морено се провали от бялата точка с Полша. В крайна сметка и в двата мача точките бяха поделени, а испанците си спечелиха куп критики с изявите си.

Днес точка за Словакия ще е достатъчна за тима да прогресира напред в турнира за втори пореден път. Испания също може да продължи с равенство като трети отбор в класирането, но за тази цел Швеция не бива да пада от Полша в другия мач.

Напоследък Испания печели твърде рядко, въпреки че е в серия от десет мача без загуба, от които има едва четири победи. Очакванията за днес са отново Ла Фурия Роха да напада, а затворената Словакия ще се надява да има късмета да оцелее и да стигне до скъпоценната точка. Луис Енрике не спира да търпи критики за бойкота си срещу играчи на Реал Мадрид, а това рискува да коства на Испания преодоляването на груповата фаза...