Селекционерът на Испания Луис Енрике заяви на пресконференция преди 1/2-финалите на Евро 2020, че Италия играе красив футбол и мачът между двата тима ще бъде забавен.

Сблъсъкът ще се играе утре от 22.00 часа на стадион "Уембли" в Лондон и може да се проследи на живо в Gol.bg. "Всеки път става все по-трудно. Ще срещнем една забавна Италия, която играе красив футбол и дриблира добре в атака и защита. Мачът ще бъде много интензивен. Мауро Тасоти е част от спортната ми кариера. Имах късмета да се запозная с Тасоти, който е много добър човек, и нямам желание да си отмъщавам (за удара с лакът на САЩ’94)", каза Енрике, който през сезон 2011/12 беше треньор на Рома.

"Обичам Италия и харесвам Рим - невероятен град, в който имах прекрасен престой, макар и само за една година. За мен е удоволствие да играя срещу Италия. Ще го направим отново през ноември на финалната четворка на Лигата на нациите. Обичам Италия, хората, храната, сладоледа и футбола. Алваро Мората и защитниците на Ювентус в италианския национален отбор се познават много добре, но това не ме притеснява. Тревожа се повече за това да намеря най-подходящите решения за моя отбор, търсейки контрол над Италия. Единствената ни грешка би била да изневерим на своя стил".

"Сигурен съм, че моят тим ще остане верен на своя начин на игра от първата до последната минута. Можем да победим, да завършим наравно или да загубим, но съм убеден, че ще атакуваме и ще се защитаваме в подходящите моменти", добави Лучо.

Снимка: БГНЕС