Селекционерът на Испания Луис Енрике призна, че горд от представянето на своя тим в двубоя с Италия на 1/2-финала на Евро 2020. “Ла Фурия” загуби с дузпи с 2:4 и отпадна на крачка от финала. Въпреки това наставникът заяви, че не съжалява за нищо.

“Доволен съм от това, което видях. Нивото и на двата отбора бе много високо. Всеки се опитваше да играе добър футбол. Получи се истински спектакъл за всички, които обичат този спорт. Поздравявам Италия и им пожелавам да покажат същата игра и на финала и да вдигнат трофея. Дано те спечелят европейското първенство. Не съжалявам за нищо. Всеки трябва да върши работата си по най-добрия начин, по който може. Италия започна мача много интензивно, както и ние. Все едно гледах как две спортни коли се състезават една с друга. Това бе най-добрият футбол на това европейско първенство”, смята Луис Енрике. Той коментира и решението си да излезе без чист нападател, а с “фалшива деветка” в лицето на Феран Торес.

“Видях как Киелини и Бонучи опазиха Лукаку, така че реших да извадя нападателя от уравнението и да сложа още един човек в халфовата линия. Планът бе добър. Така успяхме да се справим с пресата на Италия и играхме много силно”, допълни наставникът.

Накрая той бе попитан дали наистина ще подкрепя Италия на финала, както бе казал преди мача. “Това няма да се хареса на англичаните, но да, ще подкрепям Италия на финала”, завърши Енрике.

Снимка: БГНЕС