Бившият нападател на английския национален отбор Уейн Рууни прогнозира, че Франция ще триумфира на предстоящото Европейско първенство. 

Турнирът започва този петък и голмайсторът на "трите лъва" за всички времена коментира очакванията си от Евро 2020 пред изданието The Times.

"Англия е в група от четири отбора, които стоят над останалите по отношение на перспективите на Европейското. Португалия и Белгия също са сред основните кандидати за трофея, но моят явен фаворит е Франция.

Килиан Мбапе, Н'Голо Канте, Карим Бензема, Антоан Гризман, Пол Погба, Рафаел Варан, Юго Лорис... Гледаш тези играчи, виждаш качествата им и това, че са световни шампиони. Осъзнаваш, че те ще се появят на терена и ще спечелят Европейското без проблеми", сподели Рууни.

"Те не са просто насъбрани таланти, те са отбор. Не мога да си представя как някой от слекцията на Дидие Дешан ще си каже "Ще бъда звездата на турнира и ще го спечеля". Не, те ще се стиковат и ще се опитат да триумфират заедно", коментира още бившият английски национал.