Нападателят на Франция Антоан Гризман заяви, че той и съотборниците му са разочаровани от равенството с Унгария на Евро 2020

Гризман обаче е концентриран върху Евро 2020, като „петлите“, считани от мнозина за основен фаворит за титлата, се издъниха срещу Унгария и ще трябва да търсят победата срещу действащия шампион Португалия, ако искат да завършат на първо място в група F.

„Разочаровани сме, дори ядосани, но мачът беше сложен при изключително високата температура, теренът беше много сух. Трябва да покажем реакция срещу Португалия. Колкото по-скоро дойде мачът, толкова по-добре за всички. Трябва да бъдем готови тактически и да видим къде можем да ги нараним. Знаем, че няма да ни бъде лесно и трябва да работим за трите точки, които ще ни гарантират първо място в групата“, заяви нападателят пред "Фигаро".

Двубоят от група F с Португалия е на 23 юни в Будапеща.

„Не мисля, че мачът ще промени нещо, но сме по-гладни да се реваншираме за загубата във финала на Евро 2016, и когато си гладен, от големите разочарования боли повече. Загубата на финал у дома във Франция е най-лошото възможно нещо. Сега това ни дава страстта да стигнем далеч и да спечелим този турнир. Чака ни голям мач с Португалия. Стадионът ще бъде пълен и семействата на много от нас ще бъдат на трибуните, така че зависи от нас да вземем трите точки. Трябва да останем първи в групата и да доставим истинско шоу за френските привърженици“, добави Гризман, цитиран от БНР.

Той разкри, че след края на договора му в Барселона ще отиде да играе в Съединените щати, в Мейджър Лийг Сокър.

Нападателят има контракт с каталунците до лятото на 2024 и от дълго време е спряган за трансфер във Висшата лига. Манчестър Юнайтед има интерес към французина, но 30-годишният играч потвърди, че погледите му са насочени към Щатите. „Договорът ми с Барселона изтича през юни 2024 и мисля, че след това ще дойде правилният момент да отида в САЩ. Обичам тази страна, тази култура, НБА, и имам желанието да открия още много нови неща, въпреки че ще трябва да мисля и за семейството си. Това е още една причина да обичам САЩ и да искам да отида там, защото не ти обръщат толкова голямо внимание колкото във Франция или Испания“, обясни Антоан Гризман.