Бившият френски национал Жером Ротен смята, че нарастващото его на Килиан Мбапе в някои моменти е проблем за Франция. 43-годишният Ротен, който има 13 мача за „петлите“, добави, че селекционерът Дидие Дешан е започнал да среща проблеми с контролирането на звездата.

22-годишният Мбапе все още няма нито гол, нито асистенция в първия три мача на „петлите“ на Евро 2020, а в последната контрола на тима преди шампионата срещу България предизвика скандал с Оливие Жиру.

„Когато искаш да си лидер, е добре да го показваш на терена. Но се вижда, че егото на Мбапе започва да си личи и на терена, което ме притеснява. Мисля, че Дидие Дешан вече не може да се справя с това и отделно то почна да се превръща в проблем. Изненадан съм, че Дешан разрешава прекалено много неща на Мбапе.

Свикнали сме да казваме, че нападателите говорят с представянето си на терена. А към днешна дата не можем да кажем, че Мбапе се наслаждава на успешно Европейско първенство. Очакваме много от Мбапе и всеки го смята за един от най-добрите играчи в Европа, но когато погледнем как се представят най-добрите, няма как да сме доволни от Мбапе“, каза Рутен.