Франция замени контузените полузащитници Н‘Голо Канте и Корентен Толисо с Матео Гендузи и Адриен Рабио в сряда за трите световни квалификации този месец.

Френската футболна федерация сподели, че играчът на Челси Канте „не се е възстановил напълно“ от травма на левия глезен, докато футболистът на Байерн Толисо „страда от мускулна контузия в левия прасец“. „Петлите“ са първи в група С след три мача.

Квалификациите този месец за световните шампиони стартират с домакинство на Босна и Херцеговина на Ивайло Петев в сряда в Страсбург, преди тимът да пътува до Киев за среща с втория Украйна в събота. Във вторник пък отборът завърши с мач у дома срещу Финландия на 7 септември в Лион.

Гендузи и Рабио ще пропуснат двубоя в сряда и ще се присъединят към състава в Страсбург по-рано в четвъртък. Рабио, който има 19 мача, не бе първоначално повикан от селекционера Дидие Дешан, защото не бе в състава на Ювентус за откриващия им мач от новия сезон в Серия А, но след като Франция обяви групата, той стартира срещу Емполи в събота.

Дешан повика Гендузи на два пъти през 2019, но не попадна в отбора. 22-годишният футболист направи силен старт на сезона в Марсилия, където играе под наем от Арсенал, и се разписа срещу Сент Етиен в събота. За мача в сряда, Дешан все още разполага с Пол Погба и Тома Лемар, както и с получилите първи повиквателни Жордан Верету и Орелиан Чуамени като опции в полузащитата. /БГНЕС