Франция приема Финландия във важен мач от група D на световните квалификации. Двубоят ще се играе в Лион от 21:45 ч. Петлите са в криза след 5 мача без победа, а според местните медии Дидие Дешан вече е взел да изпуска контрол върху отбора. Вестник „Екип” пише, че дисциплината вътре в тима е започнала да се срива, откакто треньорът е изоставил авторитарния си стил и е позволил на играчите да имат много по-голямо влияние.

Слабата игра при 1:1 срещу Украйна е накарала Дешан да предупреди своите, че ще очаква съвсем друго лице в днешния двубой. Най-вбесяващо е било поведението през първото полувреме, когато липсваше интензивност и острота в предни позиции.

Най-вероятно Варан ще се завърне в състава. Новото попълнение на Манчестър Ю ще си партнира с Лангле в центъра на отбраната. Бензема също ще започне от първата минута, а Гризман е бил недоволен и объркан, че ролята му в отбора постоянно се променяла. Затова Дешан ще се откаже от 4-3-3, за да върне 4-2-3-1 с Антоан зад гърба на нападателя.

Основната цел на Франция е да спре срамната поредица от 5 срещи без победа (три от Евро 2020 и две от квалификациите). Евентуален нов неуспех ще означава изравняване на най-дългата негативна серия в модерната история на сините - по 6 срещи без победа в периодите ноември 1972-май 1973 и ноември 1974-май 1975. 

„Трябва да променим всичко и да бъдем по-агресивни. Да потим фланелката. Вече не сме №1 в света”, каза цитираният от "Тема спорт" Погба. Капитанът Лорис също размаха пръст: „Еуфорията от световната титла приключи. Изискванията са големи и ние трябва да отговорим подобаващо. От всеки зависи да вдигне нивото си”.