Унгарската футболна федерация защити „по-голямата част“ от привържениците на страната, след като играчите на Англия станаха обект на расистки обиди на световна квалификация в Будапеща.

Ръководното звено обеща да предприеме действия срещу феновете, които „влезли на терена, хвърлили сигнални ракети и предмети“, но настоя, че „провинилите се лица“ са били малка част от запалянковците и в изявление не коментира расистките обиди.

„По-голямата част от 60-те хиляди фенове, посетили „Пушкаш Арена“, подкрепиха унгарския национален отбор по спортен начин, дори когато отборът вече губеше. В тяхна защита е провинилите се лица да бъдат идентифицирани и сериозно наказани“, се казва в съобщението на Федерацията.

Тя добави, че феновете, идентифицирани и намерени за виновни в навлизането на терена и хвърлянето на сигнални ракети и предмети, са изправени пред двугодишна дисквалификация от спортни събития освен глобите. Маймунски звуци бяха насочени към играчите на Англия Рахийм Стърлинг и Джуд Белингам по време на двубоя в четвъртък на „Пушкаш Арена“ в Будапеща, който европейският вицешампион от 2020 спечели с 4:0. /БГНЕС