Новият треньор на Рома Жозе Моуриньо разкритикува представянето на Бруно Фернандеш на Евро 2020. Португалският специалист каза, че халфът на Манчестър Юнайтед присъства на терена, но не играе.

Португалия среща световния шампион Франция в последния си мач от груповата фаза, като за момента се намира на третата позиция в група F. "Петлите" са с четири точки, а тимът на Фернандо Сантош има три - колкото и Германия, но загуби директния сблъсък с Бундестима. За да бъдат сигурни за класирането си на осминафиналите португалците трябва да вземат поне точка от Франция.

"В най-доброто си състояние Португалия може да победи всеки - каза цитираният от webcafe.bg Моуриньо пред talkSPORT. - Но се нуждаем от всичките си 11 играчи; в двата мача досега Бруно Фернандеш бе на терена, но не игра.

Надявам се да се представи добре срещу Франция, защото има огромен потенциал. Той може да подава, може да бележи. Може да печели дузпи, може и да ги вкарва; може да бележи и от свободни удари.

Има много какво да даде, но истината е, че в двата мача досега не успява да го направи. Португалия разполага с фантастични атакуващи футболисти като Бернардо Силва, Кристиано и Жота. Трябва да работят заедно, но засега Бруно не играе."

Въпреки и малка, съществува възможност Португалия да отпадне още в групата - при загуба от Франция и ако Унгария победи Германия. 

В този случай унгарците биха излезли втори с четири точки, а Бундестима ще падне на третата позиция, докато "мореплавателите" ще са четвърти, без дори шанс да попаднат сред най-добрите трети отбори.