Португалия тотално надигра и победи Люксембург с 5:0 в световна квалификация от група "А". 

Иберийците ликвидираха интригата още в 18-ата минута, когато си осигуриха класически аванс. Суперзвездата Кристиано Роналдо изригна с две точно изпълнени дузпи (8-а и 13-а минута), а малко след това Бруно Фернандеш беше точен след асистенция на Бернардо Силва.

Момчетата на Фернандо Сантош дори можеха да съжаляват, че се оттеглят на почивка само с аванс от три гола, защото отправиха цели седем точни изстрела, докато гостите нямаха нито един удар към пазената от Руи Патрисио врата на стадион "Ещадио Алгарве".

Четири минути след рестарта Роналдо можеше да оформи своя хеттрик, но топката мина покрай страничната греда след неговия удар от десетина метра от движение. Не след дълго в подобна ситуация със същия "успех" се озова и Бруно Фернандеш.

В средата на второто полувреме Роналдо стреля много красиво с ефектна задна ножица, но вратарят на Люксембург Антъни Морис спаси. При изпълнението на корнера обаче Жоао Палиня реализира отблизо.

Роналдо все пак оформи своя хеттрик в 87-ата минута с глава, като това беше десетият случай, в който той бележи поне три попадения в един мач за националния отбор.

Така "мореплавателите" събраха 16 точки и си гарантираха поне участие на бараж, изоставайки на точка от лидера Сърбия (само с един оставащ мач) два кръга преди края на своята програма. Люксембург е трети с шест пункта. На 11 ноември Португалия гостува на Ирландия, а три дни по-късно приема сърбите в директен мач за класиране на световното първенство.

Португалия - Люксембург 5:0

1:0 Кристиано Роналдо - 8', дузпа
2:0 Кристиано Роналдо - 13', дузпа
3:0 Бруно Фернандеш - 18'
4:0 Жоао Палиня - 69'
5:0 Кристиано Роналдо - 87'