Стадион "Уембли" е разположен в лондонското предградие Уембли. Със своите 90 000 седящи места стадионът е вторият по големина в Европа след стадион "Камп Ноу" в Барселона и най-големият в света сред стадионите, на които всички места са покрити с козирка.

Много хора го наричат с името Новия Уембли, за да го разграничат от стария стадион, намирал се на същото място и разрушен през 2003 г.

Предишният стадион "Уембли" (носил името Стадион на империята) е едно от най-известните футболни съоръжения в света – често е наричан дори „Домът на футбола“ (The Home of Football).

На него са се провеждали редица събития от световно значение като финал на Световно първенство, финал на Европейско първенство, Летни олимпийски игри, както и рекордните шест финала за Купата на европейските шампиони.

През септември 2002 г. оригиналната структура е изцяло разрушена и започва строеж на чисто нов стадион. По предварителни планове той е трябвало да бъде официално открит през 2006 г., но финансови проблеми забавят откриването му до 2007 г. Официалното предаване на ключовете на новия стадион на неговите собственици от Футболната асоциация се състои на 9 март 2007 г.

Новият терен на Уембли е разположен с 5 м по-ниско от терена на стария стадион. Размерите му са 105x68 м, т.е. той е малко по-тесен от стария терен.

Козирките на новия стадион тежат 7000 тона и покриват площ от 44 500 м2. От тях 16 000 м2 са подвижни и могат да се издигнат до височина от 50 м над терена. Хоризонталната и вертикалната подвижност е направена с цел регулирането на сянката, падаща върху терена в слънчев ден.

- Обиколката на стадиона от външната му страна е около 1 км.

- По време на най-натоверените работни дни при строителството на стадиона на обекта са работили повече от 3500 души.

- За построяването на стадиона са използвани 90 000 м3 бетон и 23 000 тона стомана.

- 4000 колони са поставени в основите на стадиона на дълбочина до 35 м.

- Над 56 км кабели са използвани при електрификацията на стадиона.

- Всеки от двата огромни видеоекрана, монтирани на стадиона, има размер, равняващ се на сбора от екранните пространства на 600 домашни телевизора.

- Стадионът разполага с 2618 тоалетни – повече от всеки друг стадион в света.

Домакинските мачове на Англия на Евро 2020 това лято ще се играят пред 22 500 фенове. Срещите на англичаните с Хърватия, Чехия и Шотландия ще се играят пред 25% капацитет на стадиона.

Бройката от 22 500 фенове е над двойно повече от лимита от 10 000, който правителството на Великобритания наложи като част от своята пътна карта за рестрикции в страната.

Англия приема Хърватия на 13 юни, Шотландия на 18 юни и Чехия на 22 юни. "Уембли" ще приеме и полуфиналите и финала на европейското първенство.