"Хампдън Парк" (често наричан Хампдън) е стадион в Глазгоу, Шотландия. Капацитетът му е от 51 866 и служи за национален стадион на Шотландия.

"Хампдън" редовно е домакин на последните етапи на Купа на Шотландия и Купа на шотландската лига състезания и също се използва за музикални концерти и други спортни събития. Съоръжението е било и домакин на финални срещи от евротурнирите.

Стадионът на сегашното си място е открит за първи път на 31 октомври 1903 г. "Хампдън" е най-големият стадион в света, когато е бил отворен, с капацитет от над 100 000. Той се увеличава допълнително между 1927 и 1937 г., достигайки пик от 150 000.

Рекордната му посещаемост е от 149 415, когато през 1937 година играят Шотландия - Англия. Това е и европейският рекорд за международен футболен мач. През 1977 капацитетът е намален до 81 000. Стадионът е напълно реновиран оттогава, като последните дейности са завършени през 1999 г.

На стадиона се намират офисите на Шотландска футболна асоциация (SFA) и Шотландска професионална футболна лига (SPFL). "Хампдън" е бил домакин на престижни спортни събития, включително три финали за КЕШ/Шампионска лига, два финала за КНК и един за Купата на УЕФА. 

В последните месеци имаше притеснения, че ако шотландското правителство откаже да пусне фенове по трибуните, домакинството на мачове по време на турнира може да им бъде отнето.

Правителството обаче даде разрешение на стадиона да присъстват 12 000 зрители през юни. Това е 25% от пълния капацитет на съоражението в Глазгоу, където ще се играят три мача – мачовете на Шотландия от група „D” с Чехия и Хърватия, както и един 1/8-финал.