Представителят на България в скока на височина Тихомир Иванов заминава за олимпийските игри в Токио тази вечер и ще се бори да се върне с отличие.

"Пътуваме днес с късен полет през Истанбул и ще пристигнем на 23.07 вечерта в Токио, а там продължаваме с допълнителни тестове и проверка на документи. Процесът ще ни отнеме горе долу 5-6 часа преди да можем да влезем в селото. Това трябваше да е празник за спорта, но като добавим фактора КОВИД нищо няма да е същото", каза Иванов часове преди да потегли към летището. Той е единственият мъж от петимата в отбора ни по лека атлетика за Игрите.

"Вълнувам се така, както и когато се класирах за първите ми игри. Разликата обаче е, че сега всеки има по-големи очаквания,което е нормално. Аз ще дам максимума от себе си", добави цитираният от БНР Иванов. Състезателят не се е ангажирал с конкретна цел, тъй като самото състезание е много голямо, заслужил е участието си и ще даде най-доброто от себе си.

За да могат състезателите да се аклиматизират преди форума, БФЛА планира лагер с лекоатлетите 14 дни по-рано в Токио. Лагерът не се състоя, тъй като много малко хора успяха да се класират за Игрите, а минимумът е 10 човека.

Тихомир Иванов ще скача на 30 август от 9:15 сутринта местно време.