В повторение на олимпийския финал от Рио де Жанейро Бразилия отново победи Германия, този път с 4:2 в Йокохама в мач от група D на Игрите в Япония. Четвърти съдия на двубоя беше българинът Георги Кабаков.

Нападателят на Евертън Ричарлисон записа хеттрик, като беше точен в 7-ата, 22-ата и 30-ата минута. В 57-ата минута Надием Амири отбеляза гола за Германия. В 84-ата минута, макар и вече с човек по-малко заради червен картон на Макс Арнолд, германците вкараха втори гол, дело на Рагнар Аке. В добавеното време на срещата Паулиньо отбеляза четвъртото попадение за олимпийските шампиони.

Съставът на Аржентина допусна неочаквана загуба с 0:2 от Австралия в първата си среща от олимпийския турнир при мъжете. Срещата беше от Група С, в която по-рано днес Испания и Египет направиха 0:0.

Лахлан Уелс изведе Австралия напред в 14-ата минута след подаване отляво. В края на полувремето Франсиско Ортега от Аржентина получи два бързи жълти картона и беше отстранен. В 80-ата Марко Тилио гарантира успеха на австралийците с второ попадение с удар под гредата.