Представителката ни в тениса на маса Полина Трифонова отпадна във втория кръг на олимпийския турнир в Токио. 

29-годишната българка, която е дебютантка на Олимпиада, загуби от Сяосин Ян (Монако) с 1:4 (3:11, 11:6, 5:11, 4:11, 0:11). След поделено надмощие в първите два гейма, 33-годишната китайка Ян овладя инициативата.

Азиатката, четвърта от европейските игри в Минск 2019, поведе с 6:0 точки и взе лесно третата част, в четвъртата отново дръпна рано с 5:2 и нямаше особени проблеми. Това сякаш пречупи българката и тя не успя да вземе нито едно разиграване в петия гейм.

Беше ми трудно да се настроя към много сложната игра на тази представителка на Монако, която всъщност е китайка, а те са най-добрите в нашия спорт. Като се замисля срещу такава състезателка е добре да вземеш и гейм. Това е положението.

Не ми е приятно, че така се случиха нещата. Гледам позитивните неща, успях да стигна до топ 32. Би било по-добре да бях играла с тази китайка за първи път на друг турнир, а не направо тук. Когато заминавах се надявах да спечеля поне един мач тук, а аз взех два.

Ако ми се беше паднала друга съперничка, може би щеше да е различно. Сега гледам към Париж 2024. Искам да участвам на още една олимпиада. Като се върна вкъщи ще си почина малко и ще продължа напред”, коментира цитираната от БНР Полина Трифонова след мача.