Целта пред Даниел Асенов в Токио е само една – спечелване на златния олимпийски медал. Това заяви самият той малко след победния му старт на боксовия турнир в японската столица. Българинът срази румънеца Козмин Гирлеану с 5:0 съдийски гласа и се класира за 1/8-финалите в категория до 52 килограма.

Ето какво каза „Тайсъна от Кукорево” след успешния си старт в Токио. „Очаквах да бъде оспорван мач, първи двубой е, има напрежение. Мисля, че показах добра игра и долу-горе превъзходство, за да отсъдят победата за мен. Физически съм много добре, дано да е така до финала и да няма контузии. Аз съм казал, че съм готов за олимпийско злато”, каза пред БНТ Асенов.

Той допълни, че познава добре следващия си противник – Габриел Ескобар Маскунано (Испания). „Аз съм един от най-добрите в Европа, а моите колежки (Стойка Кръстева и Станимира Петрова) – в света. И тримата имахме сили за златните медали. Напълно е възможно да взема титлата, аз съм дошъл с целта да радвам България и да ме видят на първото място на стълбичката. Познавам всичките си опоненти, играл съм с повечето, разглеждал съм ги детайлно”, каза още националът ни.

Снимка: Lap.bg