Йосиф Миладинов остана доволен от себе си след сериите на 100 метра бътерфлай на Олимпийските игри в Токио. 18-годишният талант се класира за полуфиналите с шести резултат, което го поставя в позицията да атакува и финал. Той спечели шеста серия с време 51.28 секунди, побеждавайки идола си Чад льо Кло.

“Беше ми леко, но не прекалено леко. Надявам се утре на полуфиналите да плувам още по-добре. Имам много голяма конкуренция тук и се надявам да се класирам на финал. Имам доста резерви при пипането, така че ще работя върху това още малко утре сутринта и ще видя дали ще ми се получи. Времето между квалификациите и полуфиналите е малко, но мисля, че психически ще го преодоля и ще се представя добре.

Беше доста приятно изживяването да плуваме един до друг с Чад льо Кло, надявам се да се повтори това. Това беше прекрасно плуване за първия ми старт на олимпиадата. Надявам се да има финал, имам някакво вътрешно чувство, че мога да го направя, така че няма да се откажа", заяви Миладинов пред  БНТ.