Отборът на Бразилия победи след изпълнение на дузпи Мексико с 4:1 в първия полуфинал от футболния турнир при мъжете на олимпийските игри в Токио и ще защитава титлата си.

Двубоят беше на стадиона в Кашима, а рефер беше българинът Георги Кабаков. Негови асистенти бяха Мартин Маргаритов и Диян Вълков. След като 120 минути не стигнаха на двата тима да си отбележат гол, дузпи трябваше да решат победителя и бразилците показаха доста по-голямо хладнокръвие при ударите от бялата точка, а на финала чакат домакина Япония или Испания.

В 27-ата минута имаше спорна ситуация, в Кабаков трябваше да вземе важно решение, информира БНР. Той първоначално отсъди дузпа в полза на Бразилия, след като Дъглас Луис падна в наказателното поле на “ацтеките” след съприкосновение с играч на Мексико. Кабаков прегледа ситуацията с помощта на системата ВАР и в крайна сметка промени решението си, като отмени дузпата.

В 82-ата минута бразилците бяха много близо до гол, но звездата на Евертън Ричарлисон уцели греда след удар с глава. 

При дузпите Агире и Васкес пропуснаха за мексиканците, докато за Селесао точни бяха капитанът Дани Алвеш, Мартинели, Гимараеш и Рениер.