Суперзвездата на световната спортна гимнастика Симон Байлс спечели бронзов медал на греда при завръщането си в залата на Олимпийските игри в Токио. 

Заради голямото напрежение олимпийската шампионка в многобоя от Рио де Жанейро се отказа от участие в отборната надпревара, многобоя и финалите на Олимпиадата в японската столица, но тя все пак реши да участва във финала на греда, който се проведе в последния ден на турнира по спортна гимнастика в Токио.

Байлс успя да се събере и показа много солидно съчетание, макар и с намалена трудност от обичайното за американката, като получи оценка 14.000 от съдиите, което и отреди трето място в бронзов медал от надпреварата. Първите две места бяха окупирани от представителки на Китай - Гуан Чънчън с 14.633 и Тан Сидзин с 14.233, информира БНР.

"Щастлива съм, че успях да участвам, независимо от изхода. Направих го за себе си и съм горда, че успях да се състезавам още веднъж. Да имам още една възможност да се състезавам на Олимпийски игри означава много за мен. Не ми беше приятно да съм тренирала пет години и да дойда тук и да не мога да направя нищо", коментира четирикратната олимпийска шампионка, която изравни рекорда на Шанън Милър за най-много олимпийски медали от една американска гимнастичка - седем.