Стойка Кръстева очаквано беше на седмото небе от щастие след грандиозния успех, който постигна с класирането си на финала в Токио. Нашето момиче прегази японката Цукими Намики на полуфинала в категория 52 кг с 5-0 съдийски гласа и така стана първата ни представителка на финал в този спорт на Олимпиада от 25 години насам.

"Щастието сега се свежда, докато отида в съблекалнята, да успея да се преоблека и да се претегля и като видя, че всичко е в ритъм, трябва да започна едно ново сваляне на килограми, тук пак благодаря на треньора и на екипа, че те изграждат цялата стратегия и на мен не ми се налага да се занимавам с това, получавам го наготово и просто трябва да го изпълня", заяви състезателката ни.

"Така че, емоцията ще бъде още 5 минути и след това концентрация, защото не сме си свършили до край работата. Надявам се този финал да бъде най-хубавият ми мач в кариерата и да може да зарадваме цяла България. Това ми е целта. Искам да бъде и пример за младите, че с труд и постоянство всичко се постига, колкото и време да отнема."

"Бях готова за играта на японката. Тази подготовка, която остава извън кадър и почти никой не знае за нея, е разковничето за тези победи тук. Ще посветя следващия мач на България, на младите, които искам да им дам личен пример, че въпреки възрастта, въпреки прекъсванията и всички пречки по пътя ми, когато човек е търпелив, трудолюбив, намери подходящите хора, с които да работи, се получават нещата. Българите сме борбена нация и можем всичко, въпреки че сме малка страна, но в спорта се надявам и искам цял свят да се съобразява с България, защото като дух и нация сме много силни."

"Горда съм с това. Горда съм, че съм българка, че съм тук и нещата се случват по този прекрасен начин за нас. Може би емоцията ще надделее при мен след финала, защото концентрацията а максимална, за да мога да се представя максимално добре", каза боксьорката, която в мача за титлата на 7 август от 8.15 часа ще срещне европейската шампионка Чакъроглу (Турция), която е поставена под номер 1 в схемата.

"Слава Богу, на края ще имаме по-позната съперничка, европейка, но каквото - такова. Дошли сме да играем, не сме дошли да си избираме противничките. Всеки един мач е труден. Всеки е дошъл тук с идеята да побеждава, да стане първи. Тук стратегията, изпълнението и съвкупността от труда на всички хора около мен ми дават преимущество и затова нещата се получават по този прекрасен начин. Искам да победя."

"Няма нормален човек, който да не иска да бъде олимпийски шампион. Но и не искам да се ангажирам по никакъв начин с никакви обещания. Ще се постарая да изпълня всичко, което ми се подаде като стратегия, като информация, като тактика. Ако успея, съм сигурна, че ще бъде печелившо. Чакъроглу може да бъде много опасна, но може да бъде и много безопасна. Зависи аз какво ще изпълня от указанията, които ми се дадат. Знам, че ще бъдат на 100 процента най-точните, въпросът е аз да ги изпълня максимално добре. Това ще бъде разковничето", добави Кръстева.