Стотици посрещнаха "златните" ни момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на летище "София", индивидуалните ни участнички в Токио и треньорите и ръководителите на отбора.

“От самото начало се стремяхме към този финал и направихме всичко възможно, за да го спечелим”, заяви капитанът на българския ансамбъл олимпийски шампион Симона Дянкова.

„Още не можем да повярваме, че сме първи и че сбъднахме мечтата си. За да не ги повредим, седят на бюрата до нас. Все още спим спокойно, защото мислим, че нещата са както преди".

"Емоциите наистина са уникални, точно така си мечтаехме да ни посрещнат в България. Не, все още не. Всекидневни тренировки, много труд в залата и лишения. Силно се надявахме, мечтаехме всеки божи ден да спечелим златен медал, но някак си не мислехме, че ще ни го дадат“, казаха още родните ни грации.

„Да, в действителност отговорността я осъзнавахме, когато заминахме за Олимпиадата. Много благодарим на хората за тази обич и подкрепа. Да, изключително много се радваме ние за италианския отбор – това беше част от нашата мечта, да са с нас на почетната стълбичка, поздравихме се взаимно".

"Посланието е, когато Бог каже нещо, то се случва, няма невъзможни неща. Нормално е да се чувстват по този начин. Смятам, че всеки може да прецени какво е спортсменско поведение“, завършиха те по повод реакцията на рускините, които не останаха доволни от второто си място.