Тази вечер ще станат ясно финалистите в Лига Европа и Лигата на конференциите. Полуфиналите и в двата турнира са по едно и също време - 22.00 часа.

Във втория по сила турнир се очертава два германски тима да спорят за трофея. Айнтрахт Франкфурт спечели преди седмица гостуването си на Уест Хям с 2:1 и е с единия крак на финала, където е много вероятно да ги очаква РБ Лайпциг, който има аванс от 1:0 след първия мач с Рейнджърс на „Ред Бул Арена“.

"Орлите" спечелиха последните си три гостувания от надпреварата и нямат нито един загубен мач до момента, не само в елиминациите, но и в групите. Очакваше се Уест Хям да успее да си осигури преднина преди реванша в Германия, но домакините отново игра на ниво. Не така обаче стоят нещата за отбора в Бундеслигата. Там Айнтрахт е без победа от средата на март месец. Уест Хям също влезе в негативна серия във Висшата Лига, след като през уикенда допусна втора поредна загуба и общо четвърти последователен мач без победа. „Чуковете“ загубиха на собствения си стадион с 1:2 от градския си опонент Арсенал.

Един от най-силните отбори на Бундеслигата през втория полусезон РБ Лайпциг успя да си спечели преднина само от гол в домакинския си мач срещу Рейнджърс. Сега отново „биковете“ са фаворити, но едва ли шампионът на Шотландия ще се предаде лесно. През уикенда Рейнджърс имаше много важна битка, която обаче не успя да спечели. Шампионът на Шотландия спечели само точка при гостуването си на Селтик, който три кръга преди края държи първото място с шест точки преднина.

В Лигата на конференциите Фейенорд успя да си осигури преднина от първата битка с Марсилия (3:2), но тя може да се окаже недостатъчна, тъй като на реванша нидерландският тим ще гостува във Франция. Фейенорд има една визита на „Стад Велодром“, която завършва 0:0. Тя е през 2000 година в мач от Шампионска Лига.

Рома пък измъкна важно равенство от гостуването си на „Кинг Пауър“ и седмица по-късно излиза като тима, който е с по-големи шансове за класиране на финала в първото издание на турнира Лига на конференциите.

ЛИГА ЕВРОПА

22:00, Айнтрахт - Уест Хям
22:00, Рейнджърс - РБ Лайпциг

ЛИГА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ
22:00, Рома - Лестър
22:00, Марсилия - Фейенорд