В Тотнъм и Бразилия се зарадваха, след като се оказа, че контузията на Ричарлисон не е сериозна и той ще отсъства от терените около 2 седмици. 

Нападателят напусна в началото на второто полувреме на мача срещу Евертън в събота и с проблем в прасеца и имаше опасения, че може да пропусне дори световното първенство. 

Направените тестове обаче установили, че травмата е сравнително лека и Шпорите се надявата, че той ще играе за тях преди турнира в Катар. 

„Няма риск Ричарлисон да не играе на световното първенство. Има контузия в прасеца, но тя не е твърде сериозна. Ще му трябва известно време за възстановяне, но се надявам, че ще играе за нас преди Катар. Много съм доволен за него, че защото всеки иска да участва на подобен форум“ заяви мениджърът Антонио Конте. 

На този етап Ричарлисон се очаква да пропусне мачовете срещу Манчестър Юнайтед и Нюкасъл тази седмица, както и сблъсъка със Спортинг от Шампионската лига следващата сряда. В най-добрия случай ще се върне за гостуването на Борнемут на 29 октомври.