Домакинът на Световното първенство Катар притиска Международната футболна асоциация (ФИФА) да забрани изцяло продажбата на бира на стадионите, съобщава вестник "Таймс", цитиран от агенция ДПА.

Продажбата на алкохол в Катар е стриктно контролирана, но на стадионите, покрай тях, във фен-зоните и в хотелите ще бъде предлагана бира почти целодневно. 

Пивоварната "Будвайзер" е един от най-големите спонсори на ФИФА, но компанията бе помолена да премести щандовете си за продажба на бира на по-прикрити места. "Таймс" дори твърди, че Катар иска да стигне дори по-далеч и в момента води разговори с ФИФА и "Будвайзер" за цялостна забрана за продажба на алкохол. 

"Скай Нюз" потърси за коментар представители на "Ей Би ИнБев" - друга голяма пивоварна, която бе помолена да премести щандовете си на по-труднодостъпни локации. 

"Бяхме информирани на 12 ноември и сега работим с ФИФА за преместване на концесионните обекти на указаните места. Ще опитаме да предоставим на феновете възможно най-добра услуга, въпреки обстоятелствата", казват от компанията.