Бившият нападател на Парма и на националния отбор на Аржентина по футбол Ернан Креспо смята, че неговите сънародници ще трябва да благодарят и на Италия, ако спечелят Световното първенство в Катар.

„За аржентинските деца, които обичат футбола, винаги е имало една цел – да отидат в Италия, да се реализират в Серия А и да станат идоли за италианските фенове“, заяви 47-годишният аржентинец пред вестник Gazzetta dello Sport.

„Няма значение, че испанската Ла Лига или английската Висша лига могат да се смятат за по-зрелищни, ние в Аржентина искаме да спечелим хората в Торино, Флоренция, Генуа или Неапол. За нас Италия е пристан, както Буенос Айрес беше за емигрантите“, каза още Ернан Креспо.

„Не знам дали ще спечелим Световното първенство, но ако нашият национален отбор успее, то част от благодарностите трябва да отидат и в посока Италия, която даде на аржентинските футболисти възможността да станат истински шампиони“, добави Креспо.

Аржентина се изправя срещу Саудитска Арабия в първия си мач на Мондиал 2022 на 22 ноември. След това за Лионел Меси и съотборниците му предстоят двубои с Мексико на 26 ноември и Полша на 30 ноември.