Полузащитникът на националния отбор на САЩ по футбол Тайлър Адамс заяви, че се страхува повече от паяци, отколкото от Англия, пише агенция АП.

Двата тима ще се изправят един срещу друг в петък в мач от Световното първенство в Катар. Англичаните стартираха с победа над Иран с 6:2, а американците направиха равенство 1:1 с тима на Уелс.

Адамс, който играе за английския Лийдс, призна, че неговият отбор е аутсайдер в предстоящия двубой, но добави, че не се страхува от сблъсъка.

„Англия е голям отбор, но дали се страхуваме? Не бих казал, че има много неща, от които се страхувам, освен от паяците. И преди съм играл срещу такива големи футболисти“, коментира халфът.

„Ние също искаме да покажем на какво сме способни и че футболът в САЩ се развива в правилната посоча“,  добави Адамс.

Тимът на Англия достигна до полуфиналите на Мондиал 2018, както и до финала на Евро 2020 през миналата година, когато загуби от Италия след дузпи.

„Не обръщаме внимание на това, че ни определят за аутсайдери. Този факт няма никакво значение. Несъмнено сме изправени пред голяма възможност. Тези мачове са истинска привилегия да излезеш на терена и да играеш срещу такива противници. Уважаваме съперника и вероятно това е взаимно, но когато се постигат добри резултати, хората показват по-голям респект“, смята още Тайлър Адамс.