Испания - Германия, мач от група "Е" на Мондиал 2022. Стадион "Ал Байт", 21.00 часа българско време.

Формата на символичния домакин Испания: общо 7 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните 10 срещи. От тях 4 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 6 домакинства.

Формата на символичния гост Германия: общо 3 победи, 5 равенства и 2 загуби в последните 10 срещи. От тях 1 победа и 4 равенства в последните 5 гостувания.

Бундестимът е изправен до стената след сензационното поражение от Япония с 1:2, докато Ла Фурия тресна Коста Рика със 7:0 на старта на световното. 

Германия води с 9:8 победи в изиграните 25 мача, включително с 2:1 победи в изиграните 4 дуела на световни финали. През XXI век обаче испанците имат превес (1:0 на полуфинала на Мондиал 2010 и преди това с 1:0 на финала на Евро 2008) в големите мачове. Да не забравяме и последната им среща - срамното за германците 0:6 в Лигата на нациите от 17 ноември 2020 година. 

Испания - Германия 1:1

1:0 Алваро Мората 62'

1:1 Никлас Фюлкруг 83'

Испания: Симон, Карвахал, Родри, Лапорте, Алба (82 - Балде), Бускетс, Гави (66 - Коке), Педри, Феран (54 - Мората), Олмо, Асенсио (66 - Уилямс)

Германия: Нойер, Керер (70 - Клостерман), Зюле, Рюдигер, Раум (87 - Шлотербек), Кимих, Горецка, Гнабри (85 - Хофман), Гюндоган (70 - Сане), Мусиала, Мюлер (70 - Фюлкруг)

Следете мача по минути в Gol.bg.

1 - Начало на мача!

7 - ГРЕДА ЗА ИСПАНИЯ. Постепенна атака на Испания намери Дани Олмо на границата на наказателното поле. Нападателят на Лайпциг стреля мощно по диагонала, Мануел Нойер отглони леко топката и тя се отби в гредата.

10 - Добра възможност и за Германия. Бундестима хвана съперника си на контраатака, при която Гнабри бе изведен сам срещу Унай Симон. Вратарят на Испания изби топката, а и Гнабри бе в положение на засада.

22 - Далечен диагонален удар на Жорди Алба с десния крак. Топката мина на сантиметри от гредата.

25 - Подобна ситуация и пред другата врата. Симон не изчисти добре топката и я подаде на Гнабри. Халфът стреля фалцово от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата.

26 - Страхотна възможност за Испания. Феран Торес бе намерен в наказателното поле, нападателят си спря топката и стреля незабавно, но Раум успя да блокира удара му.

33 - СУПЕР ПРОПУСК ЗА ИСПАНИЯ! Дани Олмо проби и центрира от лявото крило и намери около точката на дузпата Феран Торес. Нападателят стреля над гредата. Миг по-късно стана, че е имало и положение на засада.

40 - ГОООООООЛ ЗА ГЕРМАНИЯ!! Антонио Рюдигер вкара с глава след центрираня от свободен удар. ГОЛЪТ Е ОТМЕНЕН. Рюдигер е бил в положение на засада по време на подаването.

45 +2 Край на първото полувреме! Испанците владеят повече топката, но като цяло равенството е реалният резултат на почивката. Развръзката очевидно ще дойде през втората част!

46 - Начало на второто полувреме.

56 - НОВ ШАНС ЗА ГЕРМАНИЯ! Унай Симон отново сгреши при изнасянето на топката и я подари на гермаците. Гюндогана намери около точката на дузпата Кимих, чийто удар бе отразен от Симон.

59 - Далечен удар на Олмо. Никакви проблеми за Нойер.

62 - ГОООООЛ ЗА ИСПАНИЯ! Жорди Алба центрира от лявото крило и намери на близката греда Алваро Мората. Нападателят вече се бе измъкнал от Никлас Зюле и с едно докосване прати топката в мрежата. 1:0 за Испания!

65 - Нов шанс за Испания! След бързо нападение Марко Асенсио остана сам на границата на наказателното поле. Ударът на нападателя обаче бе много неточен.

72 - Резервата на Германия Никлас Фюлкруг бе на сантиметри от това да засече центриране на Мусиала от дясното крило, но се размина.

73 - Нов пропуск на Германия! Джамал Мусиала изскочи сам срещу Унай Симон, но вратарят на Испания показа страхотен рефлекс и отрази.

81 - Свободен удар за Германия от изгодна позиция. Кимих стреля в стената.

83 - ГОООООООЛ ЗА ГЕРМАНИЯ!! Никлас Фюлкруг прави 1:1 с мощен удар под гредата. Нападателят се възползва от страхотен пробив на Мусиала през центъра на испанската защита, овладя пуснатата по-дълго топка от халфа и я насочи неспасяемо по диагонала. Испания - Германия 1:1!

90 - ПРОПУСК НА МОРАТА! Нападателят бе изведен зад защитата на Германия, но Нико Шлотербек се намеси впечатляващо и изби топката в ъглов удар.

90+5 - Лерой Сане напредна в наказателното поле, мина и покрай Симон, но не успя да удържи топката в рамките на терена.

90 +6 Край на мача! Испания и Германия не се победиха и завършиха 1:1.